2012. szeptember 23., vasárnap

I'm coming soon...

Ez volt az a zene ami ismét elindított. Kb. egy éve kezdett komolyabban vonzani a klasszikus és komoly zene, bár gyerekkori éveimnek is jelentős része volt Mozart és Vivaldi. Na már most a lényeg a hangszereken van. Zongora, cselló és hegedű. Ez a három az hangszer az, ami által minden alkalommal megmozdul valami. És egyes youtube előadók fergeteges zenékkel állnak elő. Itt van közülük egy, ami most nagyon ott van nekem a toppon. Ez a kis történet a zene köré és a hangzásvilág. Pontosan ez az amire hosszú idő óta szükségem volt. Az ihlet már készülőben van, csak ki kell várnom a megfelelő pillanatot. Az álmok már jönnek, kérdés mikor jön az amire várok. A pillanat, amely ismét elröpít a végtelen helyekre, ahol folytathatom azt az utat, amelyről letértem hosszú hónapokkal ezelőtt. Most visszatalálok és jobb leszek, mint  azelőtt bármikor. Mert ők itt vannak és készen állnak rám. Elérkezett a mi időnk.
"Az emberi képzelet mindenkiben ott rejti az őrültség csíráit (...), és hogy kitör-e belőle, az csak az illető állapotától függ."
/Michael John Moorcock/


"Mi is a zene? Ez a kérdés órákon át foglalkoztatott, mielőtt múlt éjjel nyugovóra tértem volna. Maga a zene létezése is csodálatos dolog, mondhatni maga a csoda. A gondolat és a tünemények között elterülő birodalom. Mint egy megfoghatatlan közvetítő közeg, szellem és anyag közt lebeg testetlenül, mindkettőhöz kötődve, mégis különbözve azoktól. Szellem, de szellemként kötődik az idő mérhetőségéhez. Anyag, ám anyagként nélkülözi a teret."
/Heinrich Heine/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése