2011. március 2., szerda

Az életem egy regény

Most nehogy azt hidd, hogy mesébe illő életet élek. Egyáltalán nem. Átlagosat, mint bárki más. Talán még annál is unalmasabbat. Annyira szeretnék külföldön élni. Nincs ennél nagyobb álmom. Ausztrália, édes álom...Egyszer el fogok oda jutni. És valamelyik nagy hely tetejéről fogom a világot csodálni. De ha nem is, akkor remélem a hamvaimat onnan szórják szét a világba. Alig várom, hogy vége legyen. Szabad leszek. És akkor meghódítom a világot. Enyém lesz a világ minden kincse. Kimegyek a szabadba és csak futok, amíg össze nem esem, aztán elterülök egy nagy tisztáson. Hallgatom a méhek szorgos zümmögését és a bárányfelhőket csodálom. 

Minden nap írni kell. Ki kell írnom azt a rengeteg ingert magamból, ami ér. Az álmaim, az emberek a környezet. Mind egyfajta építő eleme egy történetnek. Nem kell, hogy tündérek röpködjenek a szobámban és nem vágyom szexi vámpírokra sem. Mert itt vannak bent. A fejemben. Látom őket, körülvesznek és néha, amikor unalmas óráimban szabadjára engedem az elmém, elszabadulnak. Az egész világ színesebbé válik és máris nagyobb kedvem van az unalmas iskolai órákhoz. Csak kinézek az ablakon és máris meglátom az apró pici tündérkéket, amint az ablak előtt állnak és bohóckodnak, majd csilingelő hangot hagyva maguk mögött eltűnnek. 
Bolond vagyok? Meglehet. De a bolond emberek boldogok. Megvan mindenük, mert szabadok. Az elméjüknek nem szabnak korlátokat, nincsenek falak, amelyek elzárják a fantázia szabadjára engedését. Sodródunk az árral és csodaként élünk meg minden napot. Nem vagyok tündér, sem utolsó boszorkány és még vámpír felmenőim sincsenek. De éppen azáltal, hogy saját világom van vagyok különleges és egyedülálló. Szabad vagyok, mert annak születtem.

"Vajon tudunk-e teremteni egy olyan tulipáncsokrot, amely sosem volt még? Mondjuk, egy olyat, amelyben egyetlen szárról tizenhét különböző tulipán nyílik, és mindegyik tulipán kelyhében egy gyűszűnyi aranymadár énekel? A fantázia segítségével széttörhetők a tapasztalás és a gondolkodás sémái, megláthatók, megteremthetők és megtapasztalhatók olyan világok, amelyek mindennapi körülmények között nem érzékelhetők."
/Boldizsár Ildikó/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése